12-03-26 | Två förluster och slut på säsongen

FBK spelade 2 kvartsfinalmatcher under helgen och tyvärr räckte FBK inte till när man mötte ett betydligt starkare frölunda.  Inte mycket att orda om när det gäller förlusterna frölunda hade ett starkare lag med vissa riktiga toppar och då räckte inte FBKs talangfulla lag till helt enkelt. För att göra en kort summering av årets säsong så kan man säga att den har varit riktigt bra. FBK tog sig obesegrad genom grundserien och sedan vidare till slutspel på ett förtjänstfullt sätt. Individuellt har alla spelare tagit riktigt stora kliv framåt och man har haft en riktigt bra stämning i laget.

FBK - Frölunda 0 - 4

Skott 25 - 30

Frölunda - FBK  9 - 0

Skott 41 - 21

 

 

 

FBK - Frölunda

Kategori: Information

Av: admin (12-03-26)

12-03-19 | 2 vinster mot Huddinge och klart för kvartsfinal.

FBK är efter två vinster mot Huddinge klara för kvartfinalspel i J18 SM slutspelet. Imorgon tisdag vet vi vilka motståndarna blir, kvartsfinalerna spelas 23,25,26/3.

FBK- HUDDINGE 3-2

En hård match där lagen var jämna över alla tre perioder, Huddinge kvitterade med 1,16 kvar efter att de hade tagit ut målvakten. FBK tog time out straxt innan vilket i efterhand kanske var ett felaktigt beslut enligt en självkritisk tränare men som sagt det är alltid lätt när man har facit. Matchen gick sedan till straffar där Fabian Gunnarsson med två straffmål räddade vinsten för FBK.

Skott: 44-39

Målgörare FBK: Fabian Gunnarsson 1+2, Alexander Henriksson

 

Huddinge - FBK 2-4

Ännu en mycket jämn match, FBK fick en smakstart där man gjorde mål på sina chanser i första perioden och tog en klar ledning med 0-3. När man sedan lyckades göra 1-4 i andra perioden kändes vinsten ganska säker även om spelet var jämt. Stark jobbat av FBK som nu är klara för kvarten.

Skott: 36 - 34

Målgörare FBK: Manuel Ågren 2, Matej Paulovic, Sebastian Henriksson

Kategori: Information

Av: admin (12-03-19)

12-03-15 | Åttondelsfinaler FBK-Huddinge

Åttondelsfinalerna spelas enligt följande: FBK - Huddinge 16/3 kl 19.00 LLA , Huddinge - FBK 18/3 kl.15.00 Björkängshallen och ev. tredje  Huddinge - FBK 19/3 kl. 19.00 i Björkängshallen

Kategori: Information

Av: admin (12-03-15)

12-03-12 | Två vinster mot Grums i slutspelet.

Helgens två matcher mot Grums slutade med två segrar och avancemant till åttondelsfinal.

Första matchen, borta vinst med 2-5 inför en fullsatt Billerudhall. Färjestad var det starkare laget matchen igenom, man tog ledningen med 2 mål i första och trots en kvittering i andra med en stark Grumsperiod var vinsten aldrig hotad.

Skott: 27 -53

Målgörare: Johan Dahlbom, Wilhelm Westlund, Alexander Henriksson, Christoffer Forsberg, Anton Kafle.

Match två i LLA

Ett liknande senario som den första, Färjestad lagmaskin var även denna dag bättre än Grums och man fick stundtals spelet att stämma riktigt bra, Grums hade vissa toppar som ställde till det lite för FBK,  man var nära kvittering och fick FBK lite i gungning men när FBK gick upp i tremålsledning kändes matchen avgjord. Dock en stark insats av Grums som har tagit ett steg framåt.

Skott: 47-32

Målgörare FBK: Christoffer Bengtsson 2, Alexander Henriksson, Matej Paulovic,Sebastian Bengtsson, Anton Kafle.

Kategori: Information

Av: admin (12-03-12)

12-03-05 | Bofors - FBK 5-2

Sur förlust i J18 allsvenskan södras sista match, istället för en andraplats i tabellen slutade FBK som 6a. Laget får nu ställa in sig på slutspelsmatch mot Grums nu till helgen i stället för biljett till kvartsfinalen direkt. Matchen som sådan var lite smågrinig vilket resulterade i ett antal utvisningar, FBK vinner skotten klart och skall normalt vinna denna matchen men som alltid Bofors gör det bra, de kämpar och är svårslagna hemma.

Skott: 26-42

Målgörare FBK: Juliuz Persson, Calle Andersson

Kategori: Information

Av: admin (12-03-05)

12-03-01 | Förlust borta mot HV71

HV71 - FBK 5 - 4

Den ganska viktiga matchen mot HV71 som hade kunnat säkerställa andra platsen förlorades tyvärr. FBK började lite skakigt vilket resulterade i ett underläge efter första med 2 mål. I andra perioden spelade FBK riktigt bra men man får ändå målen mot sig och i tredje fortsätter man riktigt bra och är på väg att att arbeta ikapp men tyvärr slutade det med uddamålsförlust. Nu väntar en viktig match mot Bofors på söndag där man helst bör plocka poäng för att säkerställa en plats bland de fyra första och spel direkt i åttondelen i slutspelet.

Skott: 30-34

Målgörare FBK: Fabian Gunnarsson, Calle Andersson, Manuel Ågren, Johan Olofsson

Kategori: Information

Av: admin (12-03-01)

12-02-27 | Helgen hemmafacit vinst och förlust.

FBK- Södertälje 4-3  

FBK gör en riktigt bra förstaperiod som sedan följs upp av säsongens kanske sämsta. Laget lyckas ta sig samman i tredje perioden och vinna matchen vilket i sig var ett styrketecken. Det är sällan som skotten är till motståndarlagets fördel men i denna match var det ingen tvekan.

Skott: 27-37

Målgörare FBK: Matej Paulovic 2, Sebastian Bengtsson, Niklas Lindgren

FBK - Linköping 4-5

FBK gör över lag en bra match, i vissa perioder riktigt bra och man leder efter förstaperioden, tyvärr släpper FBK in tre mål under en ganska kort tid i andra perioden och sedan kommer man aldrig ifatt trots riktigt bra spel. En tung förlust.

Skott: 37-27

Målgörare FBK: Juliuz Persson, Manuel Ågren, Matej Paulovic, Christoffer Forsberg

Kategori: Information

Av: admin (12-02-27)

12-02-21 | Rögle - FBK 5-4

Segersviten på boraturnén sprack mot Rögle efter uddamålsförlust . En jämn match där Rögle tog ledningen men lagen följdes åt fram till tredje perioden där Rögle gick upp till 5-2 ledning. FBK kom tillbaka och hade 5-4 med 5 minuter kvar, trots många chanser efter att man fått powerplay, tagit time out och tagit ut målvakten lyckades inte FBK kvittera.

Skott: 39-32

Målgörare FBK: Sebastian Bengtsson, Nils Lidberg, André Larsson, Alexander Henriksson

Kategori: Information

Av: admin (12-02-21)

12-02-18 | Frölunda - FBK 2-3

Toppmötet i J18 allsvenskan södra slutade med seger till FBK efter mål 2.45 in i förlängningen. FBK var det bättre laget matchen igenom trots ett tvåmålsunderläge, man arbetade sig till kvittering även om man liksom FBKs A-lag hade märkbart svårt att göra mål. Nu väntar Rögle imorgon och vi hoppas att Christian Berglunds hattrick kanske har väckt målskyttetankar även i J18 laget.

 

Skott: 21 - 43

Målskytter FBK: Johan Dahlbom, Alexander Henriksson, Tom Nilsson

Kategori: Information

Av: admin (12-02-18)

12-02-18 | Borås HC - FBK 2-6

FBK inledde helgens bortaturné med en klar vinst mot Borås, FBK spelade riktigt bra i två perioder och var överlägsna med 14-45 i skottstatistik. På lördag väntar Frölunda och vi får hoppas att det fina spelet håller i sig.

Skott: 14-45

Målgörare FBK: Juliuz Persson 2, Tobias Björklund, Alexander Henriksson, Johan Dahlbom, Hampus Högström

Kategori: Information

Av: admin (12-02-18)