EFTERSNACK

Mackans mål räddade en poäng

En av de yngsta i laget är också en av de absolut bästa. Marcus Johanssons kvittering till 1-1 mot Luleå räddade en poäng och nu leder han också lagets interna poängliga.

- Vi tänker hockey på samma sätt, kompletterar varann och skapar mycket målchanser, säger han om sin formation.

- Då trillar puckarna in.

Trots sin ungdom är det Marcus Johansson som leder FBK´s interna poängliga med sina tio poäng, fördelat på sex mål och fyra assist. ”Mackan” räddade en pinne åt sitt lag mot Luleå när han i numerärt överläge fick in 1-1-pucken. Han stod i högra tekningscirkeln när han fick passningen från Jonas Holös på backplats. Direktskottet letade sig in på nåt sätt in i nätmaskorna bakom en i övrigt storspelande Anders Nilsson i Luleåkassen.
- Lite typiskt att en sån skitpuck går in när vi missat så många klara målchanser, tycker han.
- Men det visar bara att det lönar sig att skjuta, man vet aldrig vart pucken tar vägen.

FBK-centern, nyligen 19 år fyllda, har varit lagets kanske genomgående bäste spelare under första femtedelen av serien.

Med fart, teknik och stort spelsinne har han imponerat i match efter match och varit en av FBK´s ledande spelare. Och dessutom producerat mål och poäng i massor.
- Jo, det har flutit på bra i vår kedja, säger han instämmande.
- Vi tänker hockey på samma sätt, kompletterar varann och skapar mycket målchanser. Då trillar puckarna in.

Trots målet så var han inte nöjd med spelet mot Luleå.
- Nej, vi spelade inte alls bra i de två första perioderna. Mycket slarv, dålig skrodskoåkning och vi spelade inte för varandra, tycker ”Mackan”.
- Samtidigt gjorde Luleå det väldigt svårt för oss, de gav oss ingen tid.

Medicinen i tredje perioden var att få bättre fart på egna spelet, både skridskoåkningen och passningarna behövde speedas upp ett par snäpp.
- Då skaffar vi oss själva lite mer tid att spela pucken på, vi borde ha spelat så hela matchen.

Som de flesta hockeyspelare vill ”Mackan” glömma mindre bra matcher och i stället se framåt. På tisdag väntar nämligen arvfienden Frölunda i Löfbergs Lila Arena. Samma Frölunda som krossade FBK med 6-1 i Scandinavium för halvannan vecka sedan.
- Det ska bli grymt kul, vi ska visa vad vi kan och ta revansch på dem, säger ”Mackan”.
- Men då gäller det att vi är med från början och spelar som i tredje perioden idag.

Publiken på tisdag kan nog vara lugn, spelarna brukar aldrig ha problem med att ladda inför matcherna mot Frölunda.

Hans-Göran Bäckström (2009-10-24)
webred@farjestadsbk.se

" Lite typiskt att en sån skitpuck går in när vi missat så många klara målchanser"

MARCUS JOHANSSON