Hannes Hyvönen klar för Färjestad

Färjestad har gjort klart med forwarden Hannes Hyvönen, 36.

Kontraktet gäller i första hand fram till novemberuppehållet och omfattar därmed femton matcher med start mot Djurgården på torsdag.

- Vi känner Hannes offensiva kvaliteter och hoppas han kan tillföra det till vårt lag, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Hyvönen gjorde 96 matcher för Färjestad 03-05 när han återvände efter en proffssejour i San Jose, Cleveland och Columbus där det blev totalt  42 NHL-matcher.

Hyvönen har gjort 57 poäng (39 mål och 18 assists) på sina 96 matcher i FBK-tröjan och det är just de offensiva kvaliteterna Färjestad hopppas han ska kunna bidra med.

- Vi vet vad Hannes kan i offensiven och känner till hans skott och hoppas att han ska tillföra oss offensiv spets, säger Thomas Rundqvist.

Hyvönen har tränat med Färjestad hela hösten eftersom han bor i Karlstad. Han har de två senaste säsongerna spelat för Minsk, Bars Kazan och Traktor Chelyabinsk i KHL. Senast spelade han i finska SM-liiga med IFK Helsingfors.

- För mig känns det här fantastiskt roligt och jag ska verkligen ta chansen nu när jag fått den, säger den finske forwarden.

Hyvönen debuterar mot Djurgården i Löfbergs Lila Arena på torsdagen.

Jörgen Kalitzki (2011-09-28)