Inget nytt kontrakt för Söderström

Färjestad förlänger inte kontraktet med forwarden Christan Söderström. Söderström har spelat i FBK i två och en halv säsong.

- "Crippe" har gjort ett bra jobb hos oss men kanske inte fått den utväxling som vi hoppats på, säger tillträdande sportchefen Thomas Rundqvist.

Arbetet med den nya FBK-truppen är intensivt. Under torsdagen fick Christian Söderström besked att hans kontrakt inte kommer att förlängas.

Det står också klart att Pelle Prestberg inte kommer att spela i Färjestad nästa säsong.

- Det är den bedömningen vi gör sedan Pelle tackat nej till vårt kontraktsförslag. Vi bedömer att vi gjort vad vi kunnat för att behålla honom men kan nu bara tacka för det som varit och önska honom lycka till, säger Rundqvist.

Rundqvist har också haft en diskussion med Mathias Johansson där klubben vill avvakta med ett slutgiltigt besked om en förlängning av kontraktet.

- "Matte" förtjänar all respekt för alla sina år i klubben och vi vill behandla honom med värdighet, men samtidigt avvakta lite innan vi ger ett slutgiltigt besked, säger Thomas Rundqvist.

Jörgen Kalitzki (2008-04-04)