Dick Axelsson har skrivit på för FBK

Jonas Frögren, Christian Berglund och Pelle Prestberg

Och nu även Dick Axelsson.

FBK-truppen av "hemvändare" är betongstark.

- Dick har skrivit på ett kontrakt med oss och stannar han i Sverige spelar han med oss, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Stanna i Färjestad eller åker över till nordamerika och spela för Detroit/Grand Rapid Griffins har varit valen för Dick Axelsson under våren.

Nu pekar det mesta på att Dick blir kvar i Sverige. Och i Färjestad.

- Vi har haft kontakt med Detroits assisterande general manager Jim Nill och fått positiva signaler, säger Thomas Rundqvist som räknar med att Dick kommer att träna med Färjestad hela sommaren efter att ha anslutit till truppen under veckan.

Tillbaka är begreppet som gäller - inte bara för hemvändarna utan för hela klubben.

FBK-truppen ser mäktig ut inför den kommande säsongen;

# Jonas Frögren, Christian Berglund och Pelle Prestberg är tre blytunga hemvändare.

# En ny målvakt i Cristopher Nilstorp från Rögle,

# På backsidan förstärker man med Jonas Junland, S.t Louis, Kristoffer Berglund, Luleå och Martin Sevc, Dinamo Minsk,

# Och på forwardssidan kommer Mattias Sjögren, Rögle och Patrik Lundh, Bofors.

Färjestad plockar också upp backarna Jonas Brodin (blott 16 år!), Anton Grundel och Markus Karlsson ur de egna leden

Och forfarande finns möjligheten att även Rickard Wallin återvänder. Wallin har lovat komma med ett besked efter VM.

Dessutom har Mikael Johansson nu signerat ett nytt treårskontrakt med Färjestad.

Marcus Johanssons övergång till Washington Capitals var inte helt oväntad - men öppnade istället för Pelle Prestberg.

- "Mackan" var en förstarunda för Capitals och det var väl egentligen bara en tidsfråga när de skulle agera, säger Rundqvist som skjutit prick på det mesta under Färjestads happy season.

Snacka om att Färjestad är tillbaka igen!

Jörgen Kalitzki (2010-05-21)