FBK skrev tvåårskontrakt med Brunnström

Borås HC:s stortalang, Fabian Brunnström, 21, landar i Färjestad BK.
På tisdagseftermiddagen skrev BHC-spelaren på ett tvåårskontrakt som börjar gälla 1 maj nästa år.
- En stor talang med fantastiska utvecklingsmöjligheter, säger Färjestads sportchef Håkan Loob.

Brunnström har varit ett jagat villebråd. Såväl Frölunda som Linköping har velat ha den storvuxne forwardens namnteckning på en övergångshandling.
Men det blev alltså Färjestad som drog det längsta strået.
- Fabian visade verkligen att han vill ta nästa steg när han tränade med oss tidigare i år, säger Håkan Loob. Dessutom har vi följt Fabian i flera matcher och kunnat konstatera att han är en riktig talang.

Färjestad ville ha talangen Brunnström redan den här säsongen, men han ville själv avvakta och spela säsongen ut med Borås HC som jagar en allsvensk plats.
Brunnström är nyckelspelare i den jakten. På 22 matcher har han gjort 44 poäng (26+18) med sitt fräna och speediga forwardsspel.

# Dina styrkor som spelare?
- Jag gillar att komma med fart, det är då jag är som bäst.

# Hur länge dröjer det innan vi får se dig i Elitserien?
- Ha-ha, jag har ingen aning men det är dit jag vill till att börja med, avslutade Brunnström som har sin hockeyfostran i Jonstorp och efter två säsonger i Helsingborg och tre matcher med Rögle i Allsvenskan landade i Borås inför den här säsongen.
Snart landar Brunnström i Färjestad.

Jörgen Kalitzki (2006-12-19)

"-Jag gillar att komma med fart, det är då jag är som bäst."

FABIAN BRUNNSTRÖM
Borås HC/Färjestad BK