Dick Axelsson klar för Färjestad

Dick Axelsson, 22, är klar för Färjestad BK

Sent på torsdagskvällen nåddes en uppgörelse med Detroit Red Wing som gäller säsongen ut.
- Vår ambition är att ha Dick spelklar så snabbt som möjligt, senast till torsdagens hemmamatch mot Modo, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Lösningen är den bästa för alla parter.

- Vår ambition har hela tiden varit att göra det bästa för Färjestad och Dick och Detroit har hela tiden vetat om vårt intresse, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Under torsdagen intensifierades kontakterna och efter samtal med Red Wings general manager Ken Holland fick övergången en snabb utveckling.

- Vi fick ett muntligt klartecken och hoppas ha hela pappersbiten klar någonstans mellan 24 och 48 timmar. Vi tror dock inte att vi hinner få Dick spelklar redan till på lördag, säger Thomas Rundqvist

Dick Axelsson har varit hemma i Karlstad och Stockholm sedan före jul och fystränat och är glad och lättad över att bdet hela nu äntligen är klart efter en längre tids ovisshet.

- Jag är beredd direkt, säger han med ett leende. Väldigt skönt att det här har gått att lösa så bra, det har varit en jobbig tid.

Dick Axelsson är fortfarande Detroits spelare, ett avtal som gäller även över nästa säsong.

-Vi håller en fortlöpande kontakt med Detroit. Vi har presenterat en plan för Detroit för Dicks framtid och har en fortsatt dialog med ed Wings om vad som ska hända nästa säsong, säger Thomas Rundqvist.

Dick Axelsson spelade den här säsongen 17 matcher och svarat för fem poäng (2+3) för Detroits farmarlag Grand Rapid Griffins den hä'r säsongen. Axelsson gjorde 18 poäng på 21 grundseriematcher för Färjestad under guldsäsongen 08/09

Jörgen Kalitzki (2010-01-08)