Färjestad signar schweizisk tredjemålvakt

Färjestad har gjort klart med en tredjemålvakt.

Det blir 18-årige schweizaren Luca Boltshauser.

- Han har alla förutsättningar att utvecklas till en toppmålvakt, säger Färjestads målvaktscoach Erik Granqvist.

Boltshauser är schweizisk U18-landslagsman och har studerats av Granqvist en tid.

- En mycket ambitiös och talangfull målvakt som spelade strålande för Schweiz i de matcher jag såg honom i J18-VM förra säsongen. Med spel i vårt J20-lag, noggrann träning och bra dagliga vanor här i Färjestad, har han alla förutsättningar att utvecklas till en toppmålvakt, säger Granqvist.

Boltshauser är fostrad i NLA-klubben Zûrich och gjorde den senaste säsongen 24 J18-landskamper för Schweiz.
Han var en av de mest framträdande schweizarna i U18-VM där han stod sex matcher och noterades för 92% - 2,89.

Boltshauser ska i första hand ingå i Färjestads J20-trupp, men blir också aktuell som tredjemålvakt för A-laget.

- Kontraktet gäller i första hand säsongen ut men vi är inte främmande för en förlängning över längre tid om Luca får den utveckling vi hoppas och tror, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.

Jörgen Kalitzki (2011-08-05)